1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Denizli Biyogaz Tesisi kapasite arttıracak

Denizli Biyogaz Tesisi kapasite arttıracak

Denizli Biyogaz Elektrik, Denizli’nin Honaz ilçesinde kuracağı 3 MW kapasiteli biyogaz tesisinin atık işleme kapasitesini günde 98 tondan 500 tona çıkartacak.

Denizli Biyogaz Tesisi kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Denizli Biyogaz Elektrik, Denizli’nin Honaz ilçesinde kuracağı 3 MW kapasiteli biyogaz tesisinin atık işleme kapasitesini günde 98 tondan 500 tona çıkartacak.

Denizli Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş., Denizli İli, Honaz İlçesi, Dereçiftlik Mahallesi’nde kurmakta olduğu 3,002 MW kapasiteli Denizli Biyogaz Tesisi’nde herhangi bir kurulu güç değişikliğine gitmeden toplam atık işleme kapasitesini 98 ton/gün’den 500 ton/gün’e artırmayı planlıyor. Şirket ayrıca tesis içerisinde planlanan ünitelerin yerlerini değiştirmeyi, ünite ilaveleri yapmayı ve aynı parsel saha sınırlarında 1 adet Kompost Tesisi ile 1 adet Organomineral Gübre Tesisi kurmayı da hedefliyor.

Yaklaşık 67 milyon lira değerindeki proje kapsamında, bölgedeki hayvancılık tesislerinden kaynaklı büyükbaş hayvan ve tavuk dışkısı ve tarımsal atıkların nihai bertarafının sağlanması ve elde edilecek biyogazdan da elektrik üretilmesi hedefleniyor. 

Bu kapsamda 500 ton atık her gün tesiste işlenmesiyle üretilen elektriğin tamamı enterkonnekte şebekeye verilecek. Isı ise tesisin iç tüketiminde kullanılacak. Ayrıca elde edilen katı fermente üründen de Kompost Tesisinde işlenmesi ile 39,7787 ton/gün kompost elde edilmesi, kompost ürünün de Organomineral Gübre Tesisi’nde katkı maddeleri ilavesi sonucu işlenmesi ile 83,4 ton/gün organomineral gübre elde edilmesi planlanıyor.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler