1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Denizli kamu hastanelerinde 5 milyon lira enerji tasarrufu sağlandı

Denizli kamu hastanelerinde 5 milyon lira enerji tasarrufu sağlandı

Enerji Günlüğü – Denizli’de kamu hastanelerinde üç yılda 5 milyon lira tutarında enerji tasarrufu sağlandı. Denizli'de bir hastane de elektriğini...

Denizli kamu hastanelerinde 5 milyon lira enerji tasarrufu sağlandı

Enerji Günlüğü – Denizli’de kamu hastanelerinde üç yılda 5 milyon lira tutarında enerji tasarrufu sağlandı. Denizli'de bir hastane de elektriğini güneşten karşılamaya hazırlanıyor.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği'nin 2013 yılında kamu hastanelerinde enerji tasarrufu yapmak için kurduğu Enerji Verimliliği Komisyonu'nun yaptığı çalışmalar sonunda üç yıl içinde kamu hastanelerinde 5 milyon lira tutarında enerji tasarrufu sağlandı.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, “Komisyonun yaptığı çalışmalarla enerji tüketiminden 2,6 milyon lira, enerji giderine yönelik ihalelerden 2,3 milyon lira olmak üzere 5 milyon lira tasarruf sağladık. Üç yılda elde edilen bu tasarruf sağlık yatırımlarında kullanıldı. Komisyonunu kurduktan sonra hastanelerde yerinde tespit ve eğitimler düzenledik. Enerji etüdleri, fatura ve tüketimlerinin düzenli takibini yaptık. Fuel- oil olan kazanları kömürlüye dönüştürdük. Aydınlatmada led ışıklara döndük. Suda fotoselli bataryalar takarak su tasarrufu elde ediyoruz” dedi. 

Öztürk, bu yıl projesi onaylanan güneşten elektrik üretimi projesini hayata geçireceklerini, proje ile bir hastanenin enerjisinin tamamını güneşten karşılayacaklarını belirtti.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin hazırladığı Sağlık Tesislerinde Enerji Verimliliğinin Yeni Yaklaşımlarla Yeniden Analizi Ve Tasarrufların Yeniden Hesaplanması başlıklı bildiri Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından da onaylandı.

Önceki ve Sonraki Haberler