1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Denizli OSB’den ayda 7,5 milyon TL’lik enerji tasarrufu

Denizli OSB’den ayda 7,5 milyon TL’lik enerji tasarrufu

Enerji Günlüğü – Denizli OSB’de yapılacak enerji verimliliği çalışmasıyla aylık yüzde 25 enerji tasarrufu sağlanarak 7,5 milyon TL tasarruf edilecek.Denizli...

Denizli OSB’den ayda 7,5 milyon TL’lik enerji tasarrufu

Enerji Günlüğü – Denizli OSB’de yapılacak enerji verimliliği çalışmasıyla aylık yüzde 25 enerji tasarrufu sağlanarak 7,5 milyon TL tasarruf edilecek.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak enerji verimliliği çalışmasıyla hem yüzde 25 enerji tasarrufu sağlanacak hem de aylık 30 milyon TL olan enerji tüketimine 7,5 milyon TL daha az para ödenecek. 

Denizli OSB Müdürlüğü, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi işbirliğiyle düzenlenen enerji verimliliği panelinde konuşan Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, sanayi bölgesinde aylık 42 milyon kWh elektrik, 8 milyon m3 doğalgaz, 1,5 milyon metreküp proses su tüketimi ve 100 milyon ton buhar tüketimi yapıldığını belirtti. 

Kullanılan enerjinin aylık değerinin 30 milyon TL civarında olduğunu ifade eden Taş şöyle konuştu; “Yapacağımız enerji verimliliği çalışmasıyla yüzde 25’lik bir verimlilik sağladığımızda aylık 7,5 milyon TL’lik bir kazanç sağlanmış olacak. Bu kazanç sanayicilerimizin birim maliyetini düşüreceğinden dolayı rekabet gücünü artırıp ihracat rakamlarını yükseltecek. Bu yüzden gerçekleştirilen bu panelden sonra GEKA ve Denizli Enerji Verimliliği Derneği ile birlikte çalışarak sanayicilerimizin enerji etütlerini hazırlayıp kredi ve hibe desteklerini araştırıp yeni bir proje geliştireceğiz.”

 
Önceki ve Sonraki Haberler