1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Denizli park ve bahçelerinin kompostu atıklardan üretilecek

Denizli park ve bahçelerinin kompostu atıklardan üretilecek

Enerji Günlüğü – Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril ilçesinde organik atıklardan park ve bahçe düzenlemelerinde ve diğer peyzaj işlerinde kullanılacak...

Denizli park ve bahçelerinin kompostu atıklardan üretilecek

Enerji Günlüğü – Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril ilçesinde organik atıklardan park ve bahçe düzenlemelerinde ve diğer peyzaj işlerinde kullanılacak kaliteli kompost üretecek bir tesis kuracak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çivril İlçesi, İmrallı Mahallesi, Kocasınır Mevkii’nde, 1634 ve 953 numaralı parseller üzerinde “Çivril Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf  Tesisi kurmayı planlıyor.

12.650.980 TL bedelli proje kapsamında Denizli İli Çivril, Bekilli, Baklan ve Çal İlçeleri ile bu ilçelere bağlı mahallelerdeki yerleşimlerde katı atıklar, evsel nitelikli endüstriyel atıklar ve tıbbi atıklar değerlendirilecek. Biyobozunur (Organik) Atıklar, Değerlendirilebilir atıklar ayrıştırılacak ve bakiye atıklar düzenli olarak bertaraf edilecek. 

Komposlaştırma sisteminde kompostlaştırılacak organik atıklar hücreler halinde tabanı sızdırmaz betonarme olan hücrelere serilecek ve her bir hücrenin üzeri laminat örtü ile kaplanacak ve toplam organik atıkların yüzde 40'ı komposta dönüştürülecek. Tüm bu işlemlerden sonra 10-20 mm’lik tambur elekten geçirilecek ürün kaliteli kompost olarak belediyelerin park ve bahçe düzenlemelerinde ve diğer peyzaj işlerinde kullanılacak veya piyasaya satılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler