1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Denizli Sümerpark AVM’ye çatı GES yapılacak

Denizli Sümerpark AVM’ye çatı GES yapılacak

Pera Gayrımenkul AŞ, Denizli’deki Sümerpark AVM için öztüketim amaçlı çatı GES yaptıracak.

Denizli Sümerpark AVM’ye çatı GES yapılacak

Enerji Günlüğü - Pera Gayrımenkul AŞ, Denizli’deki Sümerpark AVM çatısına öztüketim amaçlı GES yaptırmak için Tres Enerji ile sözleşme imzaladı. 

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Denizli’deki Sümerpark Alışveriş Merkezi (AVM) için Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği kapsamında ve yap-işlet-devret modeliyle, öz tüketime yönelik güneş enerjisi santrali (GES) kurduracak. 

Global Yatırım Holding iştiraklerinden olan Pera Gayrimenkul AŞ, öztüketim amaçlı GES kurulumu için aynı Holding’in şirketlerinden biri olan Consus Enerji İşletmeciliği ve Hizmetleri AŞ’nin %100 bağlı ortaklığı Tres Enerji Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ ile sözleşme imzaladı. 

Sözleşme uyarınca Tres Enerji, GES tesisini kurduktan sonra 25 yıl boyunca işletmesini de üstlenecek. Tesisin ilk etabı 2,4MW kapasiteyle AVM binasının çatısına kurulacak. 

Taraflar, projeye aynı dağıtım bölgesi içerisinde, 8MW'a kadar ya da mutabık kalacakları daha yüksek bir kapasitede arazi uygulamalı güneş enerjisi santrali eklenebileceği konusunda da anlaştılar.

Önceki ve Sonraki Haberler