1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Denizli’de güneş enerji santrali kurulacak

Denizli’de güneş enerji santrali kurulacak

Denizli’nin Honaz ve Çal ilçeleri sınırları içinde 24 MWp kapasiteli güneş enerji santrali kurulacak. Denizli Çimento, öztüketim için kurduğu santrale 376 milyon TL yatırım yapacak.

Denizli’de güneş enerji santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Denizli Çimento, elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla 376 milyon TL yatırımla Denizli’de güneş enerji santrali kuracak. 

Denizli Çimento San. Türk A.Ş. tarafından Denizli İli, Honaz İlçesi, Kaklık Mahallesi ve Çal İlçesi Belevi Mahallesi sınırlarında 24 MWp kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 376 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Hazine Arazisi ve Denizli Çimento San. Türk A.Ş.adına kayıtlı tapulu arazilerden oluşan sahada kurulacak santralde üretilecek elektrik enerjisi Denizli Çimento San. Türk A.Ş. bünyesinde kullanılacak. İhtiyaç duyulması halinde ise piyasaya satışı da gerçekleştirilebilecek. 

Tesisin ekonomik ömrü 25 yıl olarak tahmin ediliyor. Her yıl periyodik bakım çalışmaları düzenli olarak gerçekleştirilecek olup gerekli revizeler yapılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler