1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Denizli'de sanayi atıklarından yakıt üretilecek

Denizli'de sanayi atıklarından yakıt üretilecek

Enerji Günlüğü - ATY Ege, Denizli'nin Çal ilçesinde her türlü zararlı atık hammadde kullanılarak yakıt üretecek tesis kuracak.ATY Ege Çevre ve Endüstriyel...

Denizli'de sanayi atıklarından yakıt üretilecek

Enerji Günlüğü - ATY Ege, Denizli'nin Çal ilçesinde her türlü zararlı atık hammadde kullanılarak yakıt üretecek tesis kuracak.

ATY Ege Çevre ve Endüstriyel Atık Yönetimi Anonim Şirketi tarafından Denizli İli, Çal İlçesi, Belevi Mahallesi Naldöken Mevkiinde, Denizli Çimento Sanayii Türk Anonim Şirketi'ne ait 296158,80 m2 taşınmaz üzerinde bulunan 1536 m²’lik kapalı bina içerisinde her türlü zararlı atık hammadde kullanılarak yakıt üretecek tesis kurulması planlanıyor. 

3.980.000 TL bedelli proje kapsamında  sanayi kuruluşlarının faaliyetleri sonucu çıkan geri kazanımı mümkün olmayan, doğaya bırakıldığında çevre ve insan sağlığına zarar verebilecek, kalorifik değeri olan her türlü atık hammadde olarak kullanılacak.

Atıktan Türetilmiş Yakıt üretiminde kullanılacak atıkların Ege, iç Anadolu ve Akdeniz bölgelerindeki sanayi kuruluşlarından temin edilmesi planlanıyor.

TESİSİN KAPASİTESİ

Tesisin hammadde işleme kapasitesi 15 ton/saat, hammadde ihtiyacı 1 vardiya için (300 gün x 8 saat/gün x 15ton/saat) 36.000 ton/yıl, üç vardiya için (300 gün x 24 saat/gün x 15 ton/saat) 108.000 ton/yıl olarak planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler