1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Denizli’de tekstil atıklarından biyoyakıt üretilecek

Denizli’de tekstil atıklarından biyoyakıt üretilecek

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde tekstil atıkları talaş ile karıştırılarak günde 10 ton biyoyakıt (pelet) üretilecek.

Denizli’de tekstil atıklarından biyoyakıt üretilecek

Enerji Günlüğü - Denizli’nin Pamukkale ilçesinde tekstil atıkları talaş ile karıştırılarak günde 10 ton biyoyakıt (pelet) üretilecek.

Denizli İli, Pamukkale İlçesi, Pınarkent Mahallesi, Çömleksaz Mevkiinde 485 m2 taşınmaz üzerinde Biyoyakıt (Pelet) Tesisi kurulması planlanıyor.  Proje kapsamında Mehmet Ceylan’a ait sahada kurulacak tesiste, piyasadan toplanan atık pamuk çepeli, atık pamuk telefi atıkları ve atık ahşap paletler geri kazanılacak. Projenin değeri yaklaşık 800 bin lira olarak hesaplanıyor. 

Faaliyet alanında bulunan binanın zemin katında proje sabine ait tehlikesiz tekstil atığı toplama ayırma faaliyeti bulunuyor. Tesis için ekipman alımı yapılarak bu binaya montaj yapılarak faaliyete geçilecek. 

Bölgede yoğun olarak bulunan tekstil fabrikalarında iplik, dokuma, boyama ve konfeksiyon süreçlerinde çıkan atık pamuk çepeli, atık pamuk telefi, ağaç paletlerden elde edilecek talaş ile karıştırılarak biyoyakıt (pelet) elde edilecek. Elde edilen yakılmaya uygun pelet paketlenerek piyasaya sürülecek. 

Proje kapsamında günlük 10 ton pelet üretilmesi planlanıyor. Üretim için hammadde olarak %50 talaş, %50 atık pamuk çepeli, atık pamuk telefi kullanılacak.

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler