1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Denizli’deki Akköy GES 2 MW'a ulaştı

Denizli’deki Akköy GES 2 MW'a ulaştı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Akköy Güneş Enerji Santrali'nin (GES) 3. aşamasını da tamamlayarak toplam kapasiteyi 2MW’a ulaştırdı. 

Denizli’deki Akköy GES 2 MW'a ulaştı

Enerji Günlüğü - Denizli Büyükşehir Belediyesi, Akköy Güneş Enerji Santrali'nin (GES) 3. aşamasını da tamamlayarak toplam kapasiteyi 2MW’a ulaştırdı. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü'nün Akköy Atıksu Arıtma Tesisi'nin yanında hayata geçirdiği Akköy GES 1 ve Akköy GES 2'nin ardından santralin 3. etabı olan Akköy GES 3'ün de faaliyete geçtiğini müjdeledi. 

SANTRAL1700 KONUTUN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Zolan, toplam 39.000 metrekare alanda kurulan projede 8 bin 480 güneş panelinin yer aldığını ve burada yıllık 4 milyon kwh elektrik enerjisi üretileceğini ve 1700 konutun elektrik ihtiyacı karşılanacağını açıkladı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin yoğun elektrik enerjisi kullanan bir kurum olduğuna dikkati çeken Zolan, önceliklerinin kendi elektrik ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu belirtti. 

Yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik enerjisi üretmeye devam edeceklerini belirten Zolan, bunun yanında Denizli Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'ndaki çöplerden elde edilen metan gazından ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki çamurdan elde edilen biyogazdan da elektrik enerjisi ürettiklerini anlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler