1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Denizli’deki biyokütle santrali güneşle hibrit santrale dönüşecek

Denizli’deki biyokütle santrali güneşle hibrit santrale dönüşecek

Bio Kütle Enerji, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin çöplerini elektriğe çevireceği biyokütle santralini güneş ile hibrit santrale dönüştürecek.

Denizli’deki biyokütle santrali güneşle hibrit santrale dönüşecek

Enerji Günlüğü - Denizli’nin Merkezefendi İlçesinde kurulacak olan 8,484 MW kapasiteli DNZ Çöp Gazı Elektrik Üretim Tesisi’ne yardımcı kaynak olarak 1,2685 MW kapasiteli güneş enerji santrali kurulacak. 

Bio Kütle Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Denizli İli, Merkezefendi İlçesinde kuracağı 8,484 MW kapasiteli DNZ Çöp Gazı Elektrik Üretim Tesisi’ne yardımcı kaynak olarak güneş enerji santrali kurmayı planlıyor. 9,5 milyon TL değerindeki proje kapsamında kurulacak güneş santralinin kapasitesi 1,2685 MW olarak planlanıyor. Böylece “birleşik yenilenebilir elektrik üretim tesisi”nin toplam kurulu gücü 9,9985 MWm / 8,484 MWe olacak.

Şirket, 2020 yılında Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kumkısık Katı Atık Düzenli Depolama Sahasında Katı Atıkların Ayrıştırma İşlemi Sonrası Yakma Usulüne Dayalı Elektrik Enerjisi Üretilmek Üzere Kiralanması İşi ihalesi kapsamında ek yer talebinde bulundu. Güneş santrali de tahsis edilen bu 86.675 m2 ek alanda kurulacak. 

Güneş santralinde üretilecek olan elektrik, “DNZ Çöpgazı Elektrik Üretim Tesisi” için uygun görülen Aym 3A fiderinden DM34/TR01 Denizli 2 TM’nin dağıtım barasına irtibatlanacak.  

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler