1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Denizli’deki Sandalcık HES’te saha değişikliği

Denizli’deki Sandalcık HES’te saha değişikliği

Balat Enerji, Denizli’de kuracağı 68 MW kurulu gücündeki Sandalcık Hidroelektrik Santrali’nde (HES) saha değişikliği yapacak. 

Denizli’deki Sandalcık HES’te saha değişikliği

Enerji Günlüğü - Denizli’nin Acıpayam ilçesi sınırları içinde kurulacak olan 68 MW kurulu gücündeki Sandalcık Hidroelektrik Santrali (HES) sahasında değişiklik yapılacak. 

Balat Enerji Üretim İnşaat Turizm ve Ticaret Ltd. Şti., Denizli’nin Acıpayam ilçesi sınırları içinde kuracağı 67,811 MWe kurulu gücündeki Sandalcık Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali’nde (HES) santral sahası değişikliği planlıyor. Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK) yaptığı açıklamada, şirket tarafından 21/03/2023 tarihli ve 654063 sayılı yazısı ile 23/12/2021 tarihli ve ÖN/10651-13/05102 numaralı önlisansı kapsamında “Sandalcık Reg. ve HES” proje sahasına ilişkin revize koordinatlar sunulduğunu ve önlisansta yer alan koordinatların bu çerçevede tadil edilmesini talep edildiğini  açıkladı.

Tadil başvurusunu değerlendirmeye aldığını belirten EPDK, başvuruya, üçüncü şahıslar tarafından on iş günü içinde ve sadece kişisel hak ihlali açısından yazılı olarak itirazda bulunulabileceğini kaydetti. 

Sandalcık Reg. ve HES” üretim tesisi için talep edilen santral sahasına ilişkin bilgilere EPDK internet sayfasından ulaşılabiliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler