1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Denizli’deki Zimek Makine’nin çatısına GES kurulacak

Denizli’deki Zimek Makine’nin çatısına GES kurulacak

Zimek Makine, Denizli’deki mermer makinesi fabrikasında elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılamak üzere 210.6 kWp gücünde çatı GES kuracak. 

Denizli’deki Zimek Makine’nin çatısına GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Denizli’de faaliyet gösteren mermer makinesi üreticisi Zimek Makine, fabrika çatısına 210.6 kWp gücünde güneş enerji santrali (GES) kuracak. 

Mermer makinesi üretimi yapan Zimek Makine, Ekvator Enerji Grubu şirketlerinden Fokus Enerji ile Denizli’de faaliyet gösteren fabrika çatısına anahtar teslim güneş enerji santrali kurulumu anlaşması imzaladı. Bu iş birliği ile ilk aşamada firmanın çatısına 210.6 kWp gücünde güneş enerji santrali kurulacak. 

Anahtar teslim projeden 265.874,00 kWh olarak hedeflenen elektrik üretimi sayesinde yılda 7.596 adet ağacın çevreye sağladığı faydaya denk 159.524 kg karbon emisyon azaltımı sağlanacak. 

GÜNEŞ SAYESİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEĞE KATKI

Zimek Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı’nın konu hakkında yaptığı açıklamada, yenilenebilir enerjiye yapmış oldukları yatırım ile daha yaşanabilir bir geleceğe katkı sağlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Yenilenebilir enerji kaynakları arasında en ucuz elektrik kaynağı olan güneş sayesinde şirketimiz temiz enerji kaynağından yararlanırken doğayı da koruyarak sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunuyor” ifadesini kullandı. 

“YEŞİL ENERJİ KAYNAKLARI ELEKTRİK ÜRETİMİNDE DAHA ETKİN KULLANILMALI”

Fokus Enerji GES Projeleri Yöneticisi Efe Arıca ise, yeşil enerji kaynaklarının elektrik üretiminde daha etkin kullanılması gerektiğine inandıklarını belirterek, “Bu amaç doğrultusunda her işletmenin tüketeceği elektriği sınırsız kaynaklardan üretebilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Denizli’nin ve mermer makinesi üretiminin öncü firmalarından Zimek Makine ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile işletmemiz artık kendi ihtiyacı olan elektriği sınırsız kaynaklardan üretebilecektir” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler