1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Denizli’nin 6 ilçesine doğal gaz ulaşacak

Denizli’nin 6 ilçesine doğal gaz ulaşacak

Denizli’nin Baklan, Bozkurt, Buldan, Çardak, Kale ve Çal ilçelerine doğal gaz ulaştırılacak.

Denizli’nin 6 ilçesine doğal gaz ulaşacak

Enerji Günlüğü - Denizli’nin Baklan, Bozkurt, Buldan, Çardak, Kale ve Çal ilçelerine doğal gaz ulaştırılacak.

Denizli’de Enerji Koordinasyon Toplantısı’na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Denizli’nin doğal gazla 2016 yılında tanıştığını, gelinen noktada 300 bine yakın doğal gaz abonesinin olduğunu kaydetti.

Bugüne kadar Acıpayam, Çivril, Honaz, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy, Serinhisar ve Tavas ilçelerine doğal gaz ulaştırdıklarını kaydeden Dönmez, “Şu anda doğal gaz verilmeyen Babadağ, Çal, Baklan, Çameli, Bekilli, Çardak, Beyağaç, Güney, Bozkurt, Kale ve Buldan ilçelerimiz var. Bunlar içerisinden de nüfus ve tüketim potansiyelini dikkate alarak büyük bir kısmına inşallah doğal gaz vereceğiz. Baklan, Bozkurt, Buldan, Çardak, Kale ve Çal’a, bir kısmına boru gazı götürmek suretiyle, bir kısmına da taşıma yöntemiyle doğal gaz götürerek vatandaşlarımıza bu konforu ulaştırmış olacağız” diye konuştu.

Dönmez, Çardak Organize Sanayi Bölgesi’ne de doğal gaz getirme konusunda söz verdiğini ve getireceklerini sözlerine ekledi.

ELEKTRİK DAĞITIMA 500 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILACAK

Denizli’ye enerji ve madencilik alanında yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Dönmez, Denizli’de 290 tane santralin çalıştığını ve neredeyse 2 bin MW civarında kurulu güç olduğunu kaydetti. Dönmez, “Denizli’ye son 18 yılda sadece enerji ve madencilikle ilgili 3,8 milyar liralık yatırım yapmışız. Geçtiğimiz yıl yaptığımız yatırım tutarı 351 milyon lira olmuş. Önümüzdeki yıl içinde planladığımız yatırım tutarı bundan az olmayacak. Sadece elektrik dağıtımında 500 milyon liralık bir rakamdan bahsediyoruz. Gaz dağıtımı, madencilik ve diğer alanlarla en az 100-150 milyon lira daha koyduğunuzda katlanarak devam edecek bir yatırımdan bahsediyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler