1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Denizli`ye 9 MW`lık GES kurulacak

Denizli`ye 9 MW`lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü -Er-Sun 7 Enerji Denizli'de 9 MW kapasiteli Çeltikçi-2 Güneş Enerjisi Santrali kuracak.Er-Sun 7 Enerji tarafıdan Denizli ili Merkezefendi...

Denizli`ye 9 MW`lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü -Er-Sun 7 Enerji Denizli'de 9 MW kapasiteli Çeltikçi-2 Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

Er-Sun 7 Enerji tarafıdan Denizli ili Merkezefendi İlçesi, Çeltikçi Mahallesinde 179.099,99 m²'lik alanı içerisinde 9 adet 1MW kapasiteli Çeltikçi-2 GES kurulması planlananıyor.

Yılda 14.670.000 kWh kapasite ile üretim yapması planlanan Çeltikçi-2 Güneş Enejisi Elektrik Üretim Santrali'nde üretimi planlanan elektrik enerjisi depolama olmaksızın direk hat (On Grid) sistem olarak çalışacak.

27.738.000,00 TL bedelli projede santrallerin her biri birbirinden bağımsız şekilde lisanssız olarak çalışacak ve gerekli elektrik iletim hatlarına olan bağlantıları birbirinden bağımsız gerçekleştirilecek.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Denizli Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler