1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Denktaş: KKTC Türkiye`ye Ada`nın güneyinde arama izni versin

Denktaş: KKTC Türkiye`ye Ada`nın güneyinde arama izni versin

Enerji Günlüğü - KKTC'deki Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, ülkesinin Türkiye'ye acilen Ada'nın güneyinde petrol arama izni vermesi gerektiğini...

Denktaş: KKTC Türkiye`ye Ada`nın güneyinde arama izni versin

Enerji Günlüğü - KKTC'deki Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, ülkesinin Türkiye'ye acilen Ada'nın güneyinde petrol arama izni vermesi gerektiğini söyledi.
Serdar Denktaş, babası Rauf Denktaş adına yaptırılan spor tesislerinin açılışına katılmak için geldiği İskenderun'da, Rum kesiminin Ada çevresindeki gaz ve petrol arama faaliyetlerini değerlendirdi. Türkiye’nin bu noktada çok dikkatli olması gerektiğini ifade eden Denktaş "Kıbrıs’ta hiç Türk olmasa bile o bölgede Türkiye’nin itiraz hakkı var" dedi. Akdeniz'in, münhasır ekonomi bölge anlaşması imzalanması için tüm kıyıdaş ülkelerin onay vermesi gereken bir bölge olduğuna işaret eden Denktaş şunları söyledi: "Türkiye’nin onayı olmadan, orada bir kazı yapılamaz. Rum bunu 'oldu bittiye' getirmeye çalışıyor. Rumlar'ın, Mısır, İsrail, Lübnan ile yaptığı anlaşmaların yanı sıra birde Yunanistan ile yaptığı bir anlaşma var. Bu anlaşma ile bölgedeki gaz petrol aranması şartları 'oldu bittiye' getirilmeye çalışılıyor. Rumlar bu anlaşma ile Türkiye - Yunanistan arasındaki Ege krizini Akdeniz’e yerleştirmeye çalışıyorlar. Bu anlamda Türkiye’nin çok dikkatli olması lazım. Bizim yapmamız gereken süratle, Türkiye’ye KKTC olarak güney sahillerinde gaz petrol arama iznini vermekten geçer. KKTC tanınır tanınmaz, bu tartışmalara gerek kalmaz. Biz Kıbrıs’ın iki sahilinden biriyiz. Güney bizim iznimizi almaksızın böyle bir izni vermiştir. Bizim de Güney’e danışmadan bu izni Türkiye’ye vermemiz gerekiyor."

Önceki ve Sonraki Haberler