1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Depolama, akıllı şebeke ve verimlilikte risk sermayesi yatırımları arttı

Depolama, akıllı şebeke ve verimlilikte risk sermayesi yatırımları arttı

Enerji Günlüğü - Akü depolama, akıllı şebeke ve enerji verimliliği şirketleri bu yılın ilk çeyreğinde 435 milyon dolar risk sermayesi yatırımı yaptı.Mercom...

Depolama, akıllı şebeke ve verimlilikte risk sermayesi yatırımları arttı

Enerji Günlüğü - Akü depolama, akıllı şebeke ve enerji verimliliği şirketleri bu yılın ilk çeyreğinde 435 milyon dolar risk sermayesi yatırımı yaptı.

Mercom Capital Group tarafından yayınlanan rapora göre, akü depolama, akıllı şebeke ve enerji verimliliği sektörü 2017 yılı ilk çeyreğinde risk sermayesi fonunda bir önceki yıla göre artış kaydederek 435 milyon dolar oldu.

İlk çeyrekteki bu risk sermayesi fonunun 164 milyon doları akıllı şebeke şirketlerince yapıldı. Bir önceki yıl bu rakam 110 milyon dolar, geçen yılın son çeyreğinde ise 46 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. 

Akü depolamada risk sermayesi fonu bir önceki yılın aynı dönemindeki 54 milyon dolardan 58 milyon dolara çıkarken, geçen yılın son çeyreğine göre büyük düşüş kaydetti. Zira 2016 son çeyreğinde bu rakam 156 milyon dolardı.

Enerji Verimliliği risk sermayesi yatırımları ise 213 milyon dolar ile büyük bir artış kaydetti. 2016 yılının ilk çeyreğinde bu rakam 211 milyon dolar, son çeyreğinde de 170 milyon dolardı. 

Bu çeyrekte risk sermayesi finansmanına yirmi iki yatırımcı katıldı. En fazla fonu ise verimli ev / bina şirketleri getirdi.

Risk sermayesi; kendilerine finansman arayan şirketlerin ve/veya yeni fikirleri olan girişimcilerin; kendilerine yatırım yapabilecekleri yeni fikirleri olan girişimciler ve şirketler arayan, risk almaya hazır finansör/ sermayedarlar ile buluşmasıdır.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler