1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelemesi yılbaşına kadar uzadı

Deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelemesi yılbaşına kadar uzadı

Deprem bölgesindeki şehirlerde elektrik piyasası katılımcıları ve piyasa işletmecilerinin avans ödemelerini erteleyen uygulama, yılbaşına kadar uzatıldı.

Deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelemesi yılbaşına kadar uzadı

Enerji Günlüğü - Deprem bölgesindeki şehirlerde elektrik piyasası katılımcıları ve piyasa işletmecilerinin avans ödemelerini erteleyen uygulama, 31 Aralık 2023’e kadar uzatıldı. 
  
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), depremden etkilenen illerde depremin etkileri devam ettiği gerekçesiyle, bölge kapsamındaki şehirlerde, elektrik piyasası katılımcıları ve piyasa işletmecilerinin ödemekle yükümlü bulundukları avans ödemelerini, ilgili fatura dönemine ilişkin fatura son ödeme tarihine kadar erteleyen kararın süresini 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzattı. 

Deprem bölgesi kapsamındaki illerde avans ödemeleri için daha önce de 2 kez erteleme yapılmıştı. Yeni duyurulan erteleme uygulamasından aşağıda listelenen şirketler ve piyasa paydaşları yararlanabilecek. 

Yeni erteleme kararı, 01 Ekim 2023 tarihinden itibaren 31 Aralık 2023 tarihine kadar geçerli olacak ve avans ödemelerinin ertelendiği süre boyunca piyasa işletmecisi ve piyasa katılımcısına temerrüt faizi uygulanmayacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler