1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Deprem bölgesindeki yarım kalan HES’ler su denetim masrafı ödemeyecek

Deprem bölgesindeki yarım kalan HES’ler su denetim masrafı ödemeyecek

Elektronik haberleşme cihaz ve altyapıları için yapılan elektrik enerjisi talepleri, bölgede elektrik şebekesi bulunması halinde, başka bir belge aranmaksızın hemen karşılanacak.

Deprem bölgesindeki yarım kalan HES’ler su denetim masrafı ödemeyecek

Enerji Günlüğü - Deprem bölgesindeki inşaat halindeki HES’lerin inşaat faaliyetine devam edememesi durumunda, DSİ tarafından alınması gereken su yapıları denetim masrafı alınmayacak.

Elektronik haberleşme ve su yapıları denetim hizmetlerine ilişkin tedbirleri içeren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnamede, depremde büyük iletişimsizliğe sebep olan GSM şirketlerine dikkat çeken imtiyazlar tanınırken, enerji sektörünü de ilgilendiren tedbirler alındı.

Kararnamede su yapıları denetim hizmetlerine ilişkin alınan tedbirler kapsamında OHAL bölgesindeki inşaat halindeki HES’lerin inşaat faaliyetine devam edememesi durumunda, DSİ Genel Müdürlüğü ilgili bölge müdürlüğüne, çalışılamayacak dönemleri kapsayacak şekilde hazırlanan iş programının sunulması ve bölge müdürlüğünce iş programının onaylanması durumunda, bu tesisler için alınması gereken su yapıları denetim masrafı alınmayacak.

Ayrıca kararnameye göre, elektronik haberleşme cihaz ve altyapıları için yapılan elektrik enerjisi talepleri, bölgede elektrik şebekesi bulunması halinde, başka bir belge aranmaksızın hemen karşılanacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler