1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. DEPSAŞ’tan abonelerine borç uyarısı

DEPSAŞ’tan abonelerine borç uyarısı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 6 ilde elektrik tedarik hizmeti sunan DEPSAŞ Enerji, 2024 yılında borçlu abonelere enerji verilmeyeceğini açıkladı. 

DEPSAŞ’tan abonelerine borç uyarısı

Enerji Günlüğü - Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde elektrik tedarik hizmeti sunan Dicle Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi - DEPSAŞ Enerji, faaliyet bölgesinde 30 bin tarımsal sulama abonesinin olduğunu belirterek, abonelerin yüzde 81’inin borçlu olduğunu bildirdi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, 2024 yılında borçlu abonelere enerji verilmeyeceği duyuruldu.

ÖDEMELER İÇİN SON TARİH 31 ARALIK

Bölgede artan alacak yüküne ilişkin açıklamalarda bulunan DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, tarımsal sulama abonelerinin borçlarını ödememesi durumunda enerji finansmanı ve tedarikinde aksamalar yaşanabileceğini belirtti. Karagüzel, borçlu abonelerin borçlarını kolaylıkla ödemeleri için bugüne kadar gerek indirimler gerekse de taksitlendirmeler yapılarak iyi niyetli yaklaşımlar sunulduğunu kaydetti. 

Karagüzel, “Mevcut şartlarda çiftçilerimize sunduğumuz avantajlı ve indirimli imkanlara rağmen borcunu ödemeyen çok sayıda abonemiz bulunuyor. Bu nedenle 31 Aralık 2023 tarihine kadar borcunu ödemeyen abonelerimizin icra ve haciz yoluyla tahsilat süreçleri daha etkin yürütülerek, abonelikleri iptal edilecektir. Yeni yılda ise borçlu sulama abonelerine trafo, direk ve hat sökümü yapılarak enerji verilmeyeceğini bir kez daha bildiriyoruz” dedi.

Karagüzel, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılmakta olan yüzde 35 oranındaki desteğin bu yıl sonunda biteceğine dikkat çekerek, çiftçilerin bu koşullara göre tedbirlerini alması gerektiğini hatırlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler