1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Dere ve İvriz HES`ler Ülke Elektrik`e...

Dere ve İvriz HES`ler Ülke Elektrik`e...

Enerji Günlüğü - Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) Dere ve İvriz HES'lerin işletme haklarının Ülke Elektrik Üretim AŞ'ye devrini, Ülke almazsa Erova...

Dere ve İvriz HES`ler Ülke Elektrik`e...

Enerji Günlüğü - Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) Dere ve İvriz HES'lerin işletme haklarının Ülke Elektrik Üretim AŞ'ye devrini, Ülke almazsa Erova Enerji'ye devrini onayladı.

İvriz ve Dere hidroelektrik santrallerinin, yapılan ihalede en yüksek teklifleri sunan Ülke Elektrik ve Erova Elektrik şirketlerine devrine ilişkin ihale sonucuna, Özelleştirme Yüksek Kurulu'ndan onay çıktı.

Buna göre Dere ve İvriz HES'lerin işletme hakları, 2 milyon 300 bin dolarla en yüksek teklifi veren Ülke Yatırım Araştırma Geliştirme Madencilik İnşaat ve Elektrik Üretim AŞ'ye devredilecek.

Ülke Elektrik'in sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatı İdare lehine irat kaydedilecek ve bu kez 2 milyon 250 bin dolarla ikinci en yüksek teklifi veren Erova Tarım Hayvancılık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ devir sözleşmesini imzalamaya davet edilecek.

Erova Enerji'nin de sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatı İdare lehine irat kaydedilecek ve ihale iptal edilecek.

İşletme hakkı devir sözleşmeleriyle ilgili diğer hususların belirlenmesi, sözleşmelerin imzalanması ve diğer işlemlerin yerine getirilmesi hususunda Özelleştirme İdaresi yetkili kılındı. 

KAYAKÖY HES'İN İŞLETMESİNİ VEYSİ MADENCİLİK DEVRALIYOR

ESENDAL VE IŞIKLAR (VİSERA) HES'LERİ METEK İŞLETECEK

YATAĞAN TERMİK'İN BEREKET ENERJİ'YE (ELSAN) DEVRİNE ÖYK ONAYI ÇIKTI

Önceki ve Sonraki Haberler