1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Deriner HES 2 milyar kWh elektrik üretti

Deriner HES 2 milyar kWh elektrik üretti

Enerji Günlüğü - Deriner HES, 12 Aralık 2012’de açılışından bu yana 2 milyar kilowatt saatten fazla elektrik üretti.Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan...

Deriner HES 2 milyar kWh elektrik üretti

Enerji Günlüğü - Deriner HES, 12 Aralık 2012’de açılışından bu yana 2 milyar kilowatt saatten fazla elektrik üretti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Artvin'de inşa edilen Deriner Barajı ve HES Projesi’nde elektrik üretiminin 2 milyar kilowatt saati geçtiği ve milli ekonomiye yaklaşık 460 milyon TL katkı sağlandığı belirtildi.

Açıklamada, 12 Aralık 2012’de açılışı yapılan Deriner Barajı ve HES’in yıllık 2 milyar 118 milyon kilowatt saat enerji üretme kapasitesi bulunduğu belirtilerek, “Elektrik üretmeye başladığı günden Şubat 2015 sonu itibarıyla Deriner Barajı’nın HES ünitesinden yaklaşık 2 milyar kilowatt saat elektrik üretildi. Böylece, milli ekonomiye de yaklaşık 460 milyon TL destek sağlandı” denildi.

Deriner Barajı ve HES Projesi’nin Dünya üzerindeki mühendislik harikaları arasında gösterildiğinin de altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bu dev proje 2012’de düzenlenen Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları Finalleri ve Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı’nda Mühendislik Projeleri Jürisi tarafından ödüle layık görüldü” dedi.

Çift eğrilikli beton kemer baraj tipinde Türkiye'nin birinci, dünyanın ise altıncı en yüksek barajı olan 249 metre yüksekliğindeki Deriner HES, 670 megawatt kurulu güce sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler