1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Derla Madencilik Artvin’de patlatma yöntemiyle kömür üretecek

Derla Madencilik Artvin’de patlatma yöntemiyle kömür üretecek

Derla Madencilik, Artvin’in Yusufeli ilçesinde bulunan kömür ocağında 2 adet galeride patlatma teknolojisini kullanarak yılda 30 bin ton kömür üretmeyi planlıyor.

Derla Madencilik Artvin’de patlatma yöntemiyle kömür üretecek

Enerji Günlüğü - Derla Madencilik, Artvin’in Yusufeli ilçesinde bulunan kömür ocağında 2 adet galeride patlatma teknolojisini kullanarak yılda 30 bin ton kömür üretmeyi planlıyor.

Derla Madencilik Anonim Şirketi tarafından Artvin İli, Yusufeli İlçesi, Irmakyanı Köyü, Köyetrafı Mevkii’nde mevcutta martopikörle (çekiç etkili kazı makinesi) kömür üretimi gerçekleştirilen 2 adet galeri için “1047747 Erişim Nolu IV-(B) Grubu Kömür Ocağı Patlatma Tasarımı Projesi” planlanıyor. 

600 bin lira değerindeki proje ile mevcut teknolojisi kapalı yeraltı ocak işletmesi olan ve kırıcı kullanılarak gerçekleştirilen işletme yönteminin yetersiz kalması nedeniyle, rezervin mevcut kapasiteye (30.000 ton/yıl) cevap verebilecek şekilde işletilmesi için, çoğu yeraltı maden işletmesinde olduğu gibi patlatma yöntemi ile gevşetildikten sonra sürülmesi düşünülüyor. Yeraltı kömür üretimi G6 ve G7 olarak numaralandırılan 2 adet galeride gerçekleştirilecek. Patlatma yapılması öngörülen her iki galeride yılda toplam 30.000 ton kömür üretiminin yapılması planlanıyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler