1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Desertec projesinde Siemens’ten sonra ikinci fire: Bosch

Desertec projesinde Siemens’ten sonra ikinci fire: Bosch

Enerji Günlüğü - Afrika çöllerinin Avrupa’ya enerji nakletme düşüncesi çetin engellerle karşılaşıyor. Projeye göre, çöl elektriği 2050 yılında...

Desertec projesinde Siemens’ten sonra ikinci fire: Bosch

Enerji Günlüğü - Afrika çöllerinin Avrupa’ya enerji nakletme düşüncesi çetin engellerle karşılaşıyor. Projeye göre, çöl elektriği 2050 yılında bütün bölge ülkelerinin toplam ihtiyacıyla Avrupa’nın elektrik ihtiyacının yüzde 20′sini karşılayacak. Projenin maliyeti yaklaşık olarak 400 milyar EURO olarak hesaplanıyor.
2009 yılından bu yana Desertec’in somut bir çerçeveye oturtulmasına çalışılıyor. Desertec projesi sadece zaman kaybetmekle kalmıyor aynı zamanda çöl elektriği projesine ortak olan özel şirketlerle uluslararası kuruluşların ve münferit devletlerin çıkarlarının ortak paydada buluşturulmasında da büyük güçlükler çıkıyor. Gerçekleşeceğinden şüphe duyan ilk şirketler projeye sırt çevirmeye başladı.
Siemens’ten sonra Bosch firması Afrika çöllerinin güneş ve rüzgâr enerjisini elektriğe dönüştürüp Avrupa’ya nakletme projesi Desertec Sanayi Girişimi’nden ayrılacağı öğrenildi. Bosch, “Süresi Aralık 2012’de dolacak olan Desertec üyeliğimizi uzatmayacağız” açıklamasını yaptı. Buna karşılık Çin’in en büyük kamu elektrik dağıtım şirketi olan State Grid Corporation of China ile, Desertec’in dış ortaklarından Amerikan güneş paneli imalatçısı First Solar projedeki ağırlıklarını arttırmak istiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler