1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. DESKİ Çivril’de 90 MW’lık GES kuracak

DESKİ Çivril’de 90 MW’lık GES kuracak

Denizli’nin Çivril ilçesinde 90 MW’lık güneş santrali kurulacak. DESKİ santral için 1 milyar 144 milyon TL yatırım yapacak.

DESKİ Çivril’de 90 MW’lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ), Çivril ilçe sınırları içinde 90 MW’lık güneş santrali kurup işletecek. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) tarafından, Denizli İli, Çivril İlçesi sınırları içinde 90 MW kapasiteli Çivril Güneş Enerji Santrali (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor. 1 milyar 144 milyon TL değerindeki proje kapsamında ayrıca 8 km uzunluğunda 154 kV’lık enerji iletim hattı da kurulacak. 

Yaklaşık 432 hektarlık mera alanı üzerinde kurulacak olan santralde yılda 162 bin MWh elektrik üretilebilecek. Güneş Enerji Santralinin enterkonnekte sisteme bağlanabilmesi için santral sahasına 154/34,5 kV 2x50 MVA Trafo Merkezi kurulması ve 21. Bölge Müdürlüğü Denizli Çivril Trafo Merkezine bağlanarak 154 kV gerilim seviyeli enerji iletim hattı yapılması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler