1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Devlet kömür madeni arama işine hız verdi

Devlet kömür madeni arama işine hız verdi

Maden Tettik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, altı ayrı bölgede karotlu maden sondaj hizmeti alımı için ihale açtı.  

Devlet kömür madeni arama işine hız verdi

Enerji Günlüğü - Maden Tettik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, altı ayrı bölgede karotlu maden sondaj hizmeti alımı için ihale açtı.  

Enerjide dışa bağımlılığı azaltma konusundaki çalışmalara hız verilirken, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Türkiye'de yerli kömür rezervlerini ortaya çıkarma çalışmalarını yoğunlaştırdı. MTA Genel Müdürlüğü son olarak altı ayrı bölgede karotlu maden sondaj çalışmaları için harekete geçti. 

Buna göre, MTA XI. Bölge kapsmında 6.000 metrelik Erzurum - Tortum - Suyatağı'nda; XV. Bölge kapsamında 4.000 metrelik Trabzon - Hayrat - Göksel Mahallesinde; XVII. Bölge kapsamında 5.000 metrelik Malatya - Pütürge - Sey Deresi'nde; XVIII. Bölge kapsamında 3.000 metre Sivas - Divriği - Akmeşe'de; XIX. Bölge kapsamında 6.500 metre Gümüşhane - Merkez'de; XX. Bölge kapsamında 3.000 metre Ordu -Ünye - Fatsa - Çatalpınar'da Karotlu Maden Sondajı yaptırılacak. 

İŞİN SÜRESİ

Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren, XI, XV, XVII ve XX. Bölgelerde üçer makine, XVIII. Bölgede iki makine, XIX. Bölgede dört makine ile, on takvim günü içinde işyeri teslimi yapılacak. Yer teslimi tarihinden itibaren en geç on takvim günü içinde işe başlanacak, İşin süresi, işe başlama tarihinden itibaren; XI, XIX. Bölgeleri için yüz gün, XV, XVII, XX. Bölgeleri için doksan gün ve XVIII. Bölgesi için ise seksen takvim günü olacak.

İHALE YERİ VE TARİHİ

İhale, 12 Ağustos 2016 saat 14:30'da MTA Genel Müdürlüğü Toplantı Salonları'nda yapılacak. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar MTA Genel Müdürlüğü Genel Haberleşme Şube Müdürlüğü adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilecek.

İhale dokümanı, Makine İkmal Dairesi Başkanlığı Alım Satım Şube Müdürlüğü 213 nolu odada görülebilecek ve aynı adresten 100 TL karşılığı satın alınabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler