1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dicle EDAŞ yatırımlarını kırsal alanlara kaydırıyor

Dicle EDAŞ yatırımlarını kırsal alanlara kaydırıyor

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik Dağıtım, 2018 yılından itibaren Güneydoğu'daki elektrik yatırımlarının ciddi bir kısmını kırsala kaydıracak....

Dicle EDAŞ yatırımlarını kırsal alanlara kaydırıyor

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik Dağıtım, 2018 yılından itibaren Güneydoğu'daki elektrik yatırımlarının ciddi bir kısmını kırsala kaydıracak.  

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, Güneydoğu’daki altı ilde yer alan 1 milyon 700 bin müşterisine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi verebilmek için 2013 yılındaki özelleştirmeden bu yana hayata geçirdiği 1 milyar 200 milyon liralık yatırıma ek olarak, 2018 yılında 400 milyon liralık yatırım gerçekleştirecek. 

Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, 2018 yılından itibaren yatırımların ciddi bir kısmını kırsala kaydırmaya başlayacaklarını vurgulayarak, son 4 yılda 1.2 milyar liralık yatırımın il ve ilçelere dengeli dağıtıldığını söyledi. 

2018 yılında şehir merkezlerindeki yatırımların yanı sıra kırsal kesimde ekonomik ömrünü tamamlamış enerji nakil hatlarının yenileneceğini de kaydeden Karagüzel, “Enerji Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) hizmet kalitesi yönetmeliği çerçevesinde yaptığımız yatırım planlamasına göre, 2018 yılında Güneydoğu’daki altı ilde gerçekleştirilecek 400 milyon liralık yatırımda en büyük pay 95 milyon lira ile Şanlıurfa’ya ayrıldı. Şanlıurfa’yı, 75 milyon liralık yatırım ile Diyarbakır ve 70 milyonluk yatırım ile Mardin izleyecek. Toplam 160 milyon liralık yatırım da Batman, Siirt ve Şırnak’ta planlanan yeni yatırımlara ayrılacak” dedi.

Karagüzel, sorumluluk bölgelerinde bulunan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde hayata geçirdikleri toplam yatırım tutarının 2018 yılı sonunda 1.6 milyar liraya yükseleceğini belirtti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler