1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dicle Elektrik: Aslan payı almayacağım

Dicle Elektrik: Aslan payı almayacağım

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik, Enerji Bakanlığı düzenlemesi ile aslan payı almayacağı ve kendilerini ilgilendiren yatırım miktarının bütçenin...

Dicle Elektrik: Aslan payı almayacağım

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik, Enerji Bakanlığı düzenlemesi ile aslan payı almayacağı ve kendilerini ilgilendiren yatırım miktarının bütçenin yüzde 3-4’ü civarında olduğu bilgilendirmesini yaptı.

Dicle Elektrik, Enerji Bakanlığı’nın elektrik dağıtım sektörüne yönelik hazırladığı ve 2006-2010 döneminde yapılan yatırımların 2016 tarife düzenlemelerine dahil edilmesini öngören çalışmayla ilgili Zaman gazetesi 09.05.2014 tarihli nüshada yer alan “Bazı Elektrik Dağıtım Şirketlerine 1 Milyar TL’ye Yakın Kıyak Geliyor” başlıklı habere istinaden hazırladığı Bilgi Notu’nda Dicle Elektrik’in aslan payını almayacağı ve burada Dicle Elektrik’i ilgilendiren yatırım miktarının bütçenin yüzde 3-4’ü civarında olduğunu belirtti.

Bilgi Notu’nda şu görüşlere yer verildi: “Habere konu yatırımlara ilişkin yapılması tasarlanan düzenleme, 21 elektrik dağıtım şirketinin tamamına hitap etmektedir. Anılan düzenleme ziyadesiyle de 2006-2010 döneminde Dünya Bankası (IBRD) ve Avrupa Yatırım Bankası (EIB) fonlarıyla yatırımlarını finanse eden ve özel sektöre devir sonrası EPDK’nin öngördüğü yatırımların finansmanı imkânlarından tam anlamıyla istifade edemeyecek olan şirketleri ilgilendirmektedir. Bu bağlamda, Dicle Elektrik bu söz konusu düzenlemeden en az istifade edecek elektrik dağıtım firmaları arasında yer almaktadır. Burada şirketimizi ilgilendiren yatırım miktarı haberde konu edilen bütçenin yüzde 3’ü ila yüzde 4’ü civarındadır.”

Önceki ve Sonraki Haberler