1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dicle Elektrik, kayıp kaçak oranını yüzde 67'ye düşürdü

Dicle Elektrik, kayıp kaçak oranını yüzde 67'ye düşürdü

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik, elektrik dağıtım bölgesinde enerji altyapısını iyileştirmek için dört yıl içinde 1.2 milyar liralık yatırım yaptı...

Dicle Elektrik, kayıp kaçak oranını yüzde 67'ye düşürdü

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik, elektrik dağıtım bölgesinde enerji altyapısını iyileştirmek için dört yıl içinde 1.2 milyar liralık yatırım yaptı ve kayıt dışı elektrik kullanımını yüzde 67’ye kadar düşürdü. 

Özelleştirme sonucunda 28 Haziran 2013 tarihinde Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illeri için dağıtım lisansını 30 yıllığına devralan Dicle Elektrik, bu süre içerisinde bölge illerinin enerji altyapısını iyileştirmek için 1.2 milyar liralık yatırım yaptı ve özelleştirme öncesi 2 bin olan çalışan sayısını da yaklaşık 6 bine çıkardı. Böylece Dicle Elektrik, özelleştirme döneminde yüzde 74 dolayında olan kayıt dışı elektrik kullanımını yüzde 67’ye kadar düşürdü. 

KAYIP KAÇAKTA HEDEF YÜZDE 65

Bundan sonraki hedefleri ile ilgili konuşan Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, "’Bölgenin enerji altyapısını daha da geliştirip güçlendirmek için bu güne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de yatırımlarımızı devam ettireceğiz. Bu süreçte yıllardır yapılamayan işleri yapıp tamamlamak ve böylece müşterilerimize daha kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunma istiyoruz. Bu çerçevede müşteri memnuniyetini çok önemsiyoruz. Bir diğer hedefimiz ise halen yüzde 65’ler düzeyindeki kayıt dışı tüketimi yüzde 60’lara indirmektir. Bunun için de gerek teknolojik yatırımlarımız, gerekse saha çalışmalarımız devam edecektir." dedi.

YAPILAN YATIRIMLAR

Dicle Elektrik tarafından 4 yılda 800 milyonu tamamlanan, 400 milyonu ise devam eden yatırımlar için olmak üzere 1.2 milyar lira harcanan yatırımlar ile öncelikle şehir merkezlerindeki elektrik şebekeleri yenilendi. Buralarda onlarca kilometrelik şebeke iletim hattı yeraltına alındı. Bu sayede hem görsel kirlilik önlendi, hem de enerji kalitesi artırıldı. Yine şehir merkezlerindeki aydınlatma sorunları ciddi boyutta giderilirken, diğer yandan da kırsaldaki altyapı sorunlarına el atıldı. AR-GE merkezini kuran Dicle Elektrik, yine bölgenin en büyük geri kazanım atölyesini kurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler