1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dicle Elektrik Silopi’de Z Kütüphane açtı

Dicle Elektrik Silopi’de Z Kütüphane açtı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde tüm yapım giderleri Dicle Elektrik tarafından karşılanan Z Kütüphane ile bilgisayar, çalışma ve play station alanları hizmete girdi.

Dicle Elektrik Silopi’de Z Kütüphane açtı

Enerji Günlüğü - Şırnak’ın Silopi ilçesinde tüm yapım giderleri Dicle Elektrik tarafından karşılanan Z Kütüphane ile bilgisayar, çalışma ve play station alanları hizmete girdi.

Dicle Elektrik ve Silopi Kaymakamlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında Şırnak’ın Silopi ilçesinde Kadın Eğitim Destek ve Kültür Merkezi yanında tüm yapım giderleri Dicle Elektrik tarafından karşılanan Z Kütüphane hizmete girdi. Z Kütüphane dışında bilgisayar, çalışma ve play station alanları da tasarlandı. Toplam 250 metrekarelik alandan oluşan projede binanın tüm iç-dış tadilatı, engelli rampası, yangın çıkışları, ısı ve ses yalıtımı ile çevre düzenlemesi de gerçekleştirildi. 

“ENTEGRE BİR EĞİTİM HİZMETİ”

Açılış töreninde konuşan Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Yaşar Arvas, Silopi’de bu nitelikte bir eğitim projesini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, projenin aslında entegre bir eğitim hizmeti olarak tasarlandığını kaydetti. Arvas, “Ayrıca son derece metruk olan bir bina alınıp A’dan Z’ye tüm tadilatı çevre düzenlemesi birlikte gerçekleştirilerek modern bir yaşam alanına dönüştürüldü. Silopi’de özellikle içinde bulunduğumuz pandemi şartlarında çocuklarımızın okul dışında zaman geçirecekleri, kitap okuyacakları, ders çalışacakları ve bunu yaparken bir parça eğlenebilecekleri bir mekanın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum” dedi.

SİLOPİ’DE 11 Z-KÜTÜPHANE KAMPANYASINA DESTEK

Z Kütüphane yeni nesil ve zenginleştirilmiş kütüphane olarak biliniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından estetik ve ergonomik tasarımıyla öğrencilerin okullarda bilgiyi sevme, öğrenme ve dinlenme etkinliklerine imkân veren sosyal etkinlik alanı olarak tanımlanıyor. Dicle Elektrik, Silopi Kaymakamlığı tarafından ilçe genelinde başlatılan “11 mahallede 11 Z-Kütüphane” kampanyasına destek vermek amacıyla tahsis edilen eski ve bakımsız bir binanın tüm tadilatını üstlenerek projeyi hayata geçirdi. Projede Z Kütüphane’nin yanında bilgisayar odası, bireysel çalışma odası ve molalarda stres atabilecekleri bir play station odası oluşturuldu. Toplam 250 metrekareyi bulan proje ölçeği ve kapsamı açısından ilçede örnek bir niteliğe sahip bulunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler