1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dicle Elektrik’in afiş yarışmasında 3 öğrenciye burs ödülü

Dicle Elektrik’in afiş yarışmasında 3 öğrenciye burs ödülü

Enerji günlüğü – Dicle Elektrik’in burs ödüllü afiş yarışması sonuçlandı. Dicle Elektrik her yıl 11–18 Ocak tarihleri arasında Enerji Tasarrufu...

Dicle Elektrik’in afiş yarışmasında 3 öğrenciye burs ödülü

Enerji günlüğü – Dicle Elektrik’in burs ödüllü afiş yarışması sonuçlandı. 

Dicle Elektrik her yıl 11–18 Ocak tarihleri arasında Enerji Tasarrufu Haftası adı altında kutlamalar yapıyor. Bu kapsamda düzenlenen ve lise öğrencilerinin katılımına açık olan, “Elektrikte Kaçak ve İsrafa Karşı En İyi Mesaj ve En İyi Afiş Tasarımı Yarışması” sonuçlandı. 

Dicle Elektrik hizmet bölgesinde kaçak elektrikle mücadele ve enerji tasarrufu konularına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yarışmada birinciliği Mardin’de yaşayan ve Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencisi olan Abdullah Güler kazandı. Abdullah Güler, Dicle Elektrik’ten lisede okuyacağı her yıl için 5 bin lira eğitim bursu ve ailesiyle 1 haftalık tatil kazandı. 

  

Abdullah Güler’in “Kaçak Önce Aydınlatır, Sonra Hayat Karartır” sloganıyla tasarladığı afiş birinciliğe layık görülürken, yarışmada ikinciliği Şanlıurfa’dan Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Buse Birsen Gülümser’in “İsrafı Karart, Geleceği Aydınlat” sloganıyla tasarladığı afiş kazandı. Diyarbakır’dan Silvan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ferhat Yavuz’un “Tasarruf Yapalım, Geleceğe Güzel Bir Dünya Bırakalım” sloganı ve afiş tasarımı ise üçüncü oldu. Yarışmada ikinci olan Buse Birsen Gülümser lisede okuyacağı her yıl için 5 bin lira, üçüncü olan Ferhat Yavuz ise 3 bin 500 lira eğitim bursu alacak.

  

Burs Şartları

Dicle Elektrik tarafından karşılanacak eğitim bursları, yarışmada dereceye giren öğrencilerin sınıflarını başarıyla geçmeleri, okula devam ediyor olmaları ve disiplin suçu işlememiş olmaları şartıyla devam edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler