1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dicle Elektrik’ten arızalara hızlı müdahale

Dicle Elektrik’ten arızalara hızlı müdahale

Dicle Elektrik, yoğun kar yağışı ve şiddetli fırtına nedeniyle devrilen elektrik direklerine acil müdahale ekibiyle müdahale ediyor.

Dicle Elektrik’ten arızalara hızlı müdahale

Enerji Günlüğü – Güneydoğu’da kar yağışı ve şiddetli fırtına nedeniyle çok sayıda yerleşim birimi karanlıkta kaldı. Dicle Elektrik 1.860 kişilik acil müdahale ekipleriyle arızalara hızlı müdahale ediyor.

Kar yağışı ve fırtına Dicle Elektrik’in dağıtım bölgesini oluşturan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta oldukça etkili oldu. Hava sıcaklığı yer yer eksi 14 dereceyi buldu. Buzlanmayla birlikte sert esen rüzgar yüzünden özellikle kırsalda direkler devrildi, bir çok yerde elektrik iletim hatları koptu.

Güneydoğu’da etkili olan yoğun kar yağışı ve şiddetli fırtına nedeniyle 1.663 yerleşim birimi enerjisiz kaldı. Dicle Elektrik, 1.860 kişiden oluşan 427 acil müdahale ekibi kurarak bölge genelinde arızalara müdahale etti. İlk gün 1.050 yerleşim birimine enerji verilirken 331’inde çalışma sürüyor. 282 yerleşim birimine ise yollar kapalı olduğundan henüz ulaşılamadı. Ulaşım sağlanır sağlanmaz buralardaki arızalara ivedi olarak müdahale edileceği bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler