1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dicle Elektrik’ten özel çocukların eğitimine katkı

Dicle Elektrik’ten özel çocukların eğitimine katkı

Dicle Elektrik, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde hafif düzeyde zihinsel engelli ve hafif düzeyde otizm tanısı konulmuş öğrencilere mesleki eğitim veren okulda Tarım Atölyesi ve Uygulama Serası kurdu. 

Dicle Elektrik’ten özel çocukların eğitimine katkı

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde hafif düzeyde zihinsel engelli ve hafif düzeyde otizm tanısı konulmuş öğrencilere mesleki eğitim veren okulda Tarım Atölyesi ve Uygulama Serası kurdu. 

Dicle Elektrik tarafından Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Sur Özel Eğitim Meslek Okulu’nda yapımı tamamlanan Tarım Atölyesi ve Uygulama Serası Projesi düzenlenen törenle hizmete girerek öğrencilerin hizmetine sunuldu. 

Sur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliğiyle gerçekleştirilen ve tüm giderleri Dicle Elektrik tarafından karşılanan Tarım Atölyesi ve okul bahçesinde inşa edilen Uygulama Serası uzmanların görüş ve önerileri doğrultusunda projelendirildi. Projede tarım ve toprakla uğraşmanın terapi etkisi de göz önünde bulunduruldu.

ÖZEL ÖĞRENCİLERİN HAYATLARINI KAZANMALARI HEDEFLENİYOR

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Sur Özel Eğitim Meslek Okulu, 2019 yılında yapımı tamamlanarak hizmete girdi. Okul hafif düzeyde zihinsel engelli ve hafif düzeyde otizm tanısı konulmuş öğrencilere mesleki eğitim veriyor. 

16 dersliğin bulunduğu ve 13 uzman öğretmenin görevli olduğu okulda 46 öğrenci eğitim görüyor. Okulda lise düzeyinde akademik derslerin yanı sıra el sanatları, tarım ve konaklama hizmetleri gibi alanlarda dersler veriliyor. Öğrencilerin özellikle modern tarım, fidan yetiştiriciliği, bahçe bitkileri ve peyzaj gibi sektörlerde istihdam şartlarının genişliği nedeniyle rahatça üretime katılabilecekleri ön görülüyor. Okul sonrasında çalışma hayatına adapte olarak hayatlarını kazanmaları hedefleniyor.

OKULDA ÖĞRENCİ SAYISI ARTTIRILACAK

Açılış töreninde konuşan Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Yaşar Arvas, Tarım Atölyesi ve Uygulama Serası’nın özel çocukların eğitimindeki önemine dikkat çekerek, “Burası özel çocuklarımızın bölgede eğitim görebileceği alternatifi olmayan tek ve en kaliteli eğitim kurumu. Burada bugün itibariyle 46 çocuğumuz eğitim görüyor. Ancak aldığım bilgiye  göre, önümüzdeki yıllarda bu sayı artacak ve 2023 yılında öğrenci sayısı 160’a ulaşacak. Bu da bu kıymetli okulumuza verdiğimiz (ve inşallah gelecekte de vereceğimiz) desteğin ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor” dedi.

Sadece ticari anlayışla hareket etmediklerini belirten Arvas, “Hizmet bölgemizde tüketicilerimizin daha kaliteli enerji alması için dağıtım şebekemizi sürekli güçlendiriyoruz. Yeni dönemde de hizmet bölgemizin her yerinde farklı sosyal sorumluluk projelerimizi sürdürmeyi istiyoruz. Bölgenin en büyük ekonomik gücü olarak bölgeden aldığımızı bölgeye vermeyi bir görev olarak görüyoruz” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler