1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Didim’te turizm amaçlı jeotermal kaynak aranacak 

Didim’te turizm amaçlı jeotermal kaynak aranacak 

HT Hayvancılık Turizm, Aydın’ın turistik ilçesi Didim’de termal turizm ve bina ısıtma veya soğutma amaçlı kullanmak üzere 11 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Didim’te turizm amaçlı jeotermal kaynak aranacak 

Enerji Günlüğü - Aydın’ın turistik ilçesi Didim’de termal turizm ve bina ısıtma veya soğutma amaçlı kullanmak üzere 11 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak.

HT Hayvancılık Turizm İnş. Ve Dış Tic. Ltd. Şti. tarafından Aydın İli, Didim İlçesi, Fevzipaşa Mahallesi, 2019-A/2 arama ruhsat numaralı saha içerisindeki Altınkum Mahallesinde termal turizm ve bina ısıtma veya soğutma amaçlı jeotermal kaynak arama sondaj çalışması yürütülmesi planlanıyor. 

Proje kapsamında ruhsat sahası içerisinde belirlenen Band Turizm’e ait üç noktada jeotermal su sondajı yapılacak. Döner (Rotary) sondaj yöntemi ile yapılacak sondaj derinliği bir kuyu için 1000 metre; diğer 10 kuyu için de en fazla 200 metre olarak planlanıyor. 

Sondaj çalışmaları neticesinde yeteri miktar termal akışkan elde edilmesine müteakiben; çıkartılan jeotermal su; termal turizm veya bina ısıtma/soğutma amaçlı kullanılacak. Kaynağın bir kısmı da Band Turizm ve Ticaret A. Ş.’ye ait Otel Projesinde kullanılacak. Sondaj çalışmaları sonucunda olumlu sonuç alınamazsa kuyu ağzı beton ile kapatılacak ve saha eski haline getirilerek terk edilecek.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler