1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Dilektaşı HES ÇED raporu halkın görüşüne açıldı

Dilektaşı HES ÇED raporu halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü – Atasu Üretim A.Ş. tarafından Hakkari’de yapılması planlanan 130 MW’lık Dilektaşı Barajı, Reg. ve HES-1 projesi için ÇED raporu...

Dilektaşı HES ÇED raporu halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü – Atasu Üretim A.Ş. tarafından Hakkari’de yapılması planlanan 130 MW’lık Dilektaşı Barajı, Reg. ve HES-1 projesi için ÇED raporu halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Hakkari İli Yüksekova İlçesi, Gökyurt Köyü, Dilektaşı Köyü, Dibekli Köyü, Ortaç Köyü, Salkımlı Köyü, Tatlı Köyü ve Armutdüzü Köyü sınırları içerisinde Nehil Çayı üzerinde Atasu Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Dilektaşı Barajı, Reg. ve HES-1 (31,25 MWm/30, MWe)" projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporunun nihai kabulünün gerçekleştirildiği ve on iş günü halkın görüşüne açıldığı belirtildi.

Açıklamada, “İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından 03.10.2013 tarih ve 28784 sayılı ÇED Yönetmeliğinin Geçici 1. Maddesi kapsamında 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı ÇED Yönetmeliğinin 14. Maddesi gereğince incelenmiş ve değerlendirilmiş, söz konusu Rapor nihai kabul edilmiş ve inceleme değerlendirme süreci sona erdirilmiştir. Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) iş günü halkın görüşüne açılmış olup, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Hakkari Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat edilebilir." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler