1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Diler Demir Çelik elektriğini güneşten karşılayacak

Diler Demir Çelik elektriğini güneşten karşılayacak

Diler Demir Çelik, Sivas’ta lisanssız güneş enerji santrali kuracak. Şirket 20 MW’lık santral için 411 milyon lira yatırım yapacak.

Diler Demir Çelik elektriğini güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü - Diler Demir Çelik, 411 milyon lira yatırımla Sivas’ta 20 MW kurulu gücünde lisanssız güneş enerji santrali kuracak. 

Sivas ili, Merkez ilçesi, Çelebiler Köyü sınırları içerisinde Diler Demir Çelik Endüstri ve Tic. A.Ş. tarafından 20 MW kurulu gücünde Diler Demir Çelik Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. 

411 milyon lira proje kapsamında 24 hektarlık tarım vasıflı alanda kurulacak santralde 45 bin 888 adet panel kurulacak. Bir masada 24 adet seri bağlı panel kullanılacak. Santralin ekonomik ömrü ise 25 yıl olarak öngörülüyor. Ancak teknolojik iyileştirmeler ile birlikte işletme süresinin uzatılması sağlanabilecek.

Santralde yılda 37.750.000 kWh elektrik enerjisi üretilmesi öngörülüyor. Bu da yaklaşık 12 bin kişinin yıllık elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek. Üretilen elektrik şirketin elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak.

Güneş Enerji Santralinde üretilecek olan enerjinin ulusal ağa aktarılmasıyla ülkemizin giderek artan enerji ihtiyacının bir kısmı karşılanmış olacak. Elektriğin bağlantısı Sivas TM3 Trafo Merkezine yapılacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler