1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Dinamik Enerji Manisa Salihli’de jeotermal kaynak arayacak

Dinamik Enerji Manisa Salihli’de jeotermal kaynak arayacak

Dinamik Enerji Manisa’nın Salihli ilçesinde 5 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak aramayı planlıyor. 

Dinamik Enerji Manisa Salihli’de jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Dinamik Enerji Manisa’nın Salihli ilçesinde 5 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak aramayı planlıyor. 

Manisa ili, Salihli ilçesi, Dombaylı-Adala mevkiinde, Dinamik Enerji Yatırımları San. A.Ş. tarafından 3343746 erişim ve 2016/10 ruhsat numaralı 1.200 hektarlık Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatı içerisinde 5 adet derin sondaj ile jeotermal kaynak arama faaliyeti planlanıyor. 

Sondaj çalışmaları esnasında derin sondaj lokasyonlarında 2500(±250) metre derinliğe inilmesi planlanıyor. Kuyu bitirme testleri sonucunda yeterli ve uygun akışkana ulaşıldığı belirlendiğinde sondaj işlemi tamamlanmış olacak.

Yaklaşık 6 milyon lira değerindeki proje kapsamında açılacak kuyuların verimliliği belirlendikten sonra enerji santralleri ya da bulunacak kaynak sıcaklığına bağlı olarak çeşitli tesislerin (sera ve termal turizm vb.) yapılmasına yönelik planlamalar söz konusu olacak. Kuyulardan yeterli ve istenilen verimin alınması durumunda planlanacak işletme projesi, endüstriyel seracılık ve konut ısıtma projelerini de bünyesinde barındıracak entegre bir proje olacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler