1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Dinar 2 HES özelleştirilecek

Dinar 2 HES özelleştirilecek

Enerji Günlüğü - EÜAŞ’a ait Afyonkarahisar'daki 3 MW’lık Dinar 2 Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar “İşletme...

Dinar 2 HES özelleştirilecek

Enerji Günlüğü - EÜAŞ’a ait Afyonkarahisar'daki 3 MW’lık Dinar 2 Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile özelleştirecek. Özelleştirme için 5 Nisan 2018 tarihine kadar teklif verilebilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (“İdare”)’nca, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde; Elektrik Üretim AŞ’ye ait Dinar 2 Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar (“Dinar 2 HES”) “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile özelleştirileceğini duyurdu.

Geçici teminat tutarı 1 milyon lira ve şartname bedeli 1500 lira olarak belirlenen özelleştirmede son teklif verme tarihi ise 05/04/2018. Katılımcıların istenen belgeler ile tekliflerini İhale Şartnamesi’nde belirtilen hususlar doğrultusunda hazırlayıp; “DİNAR 2 HES İHALESİNE İLİŞKİN TEKLİF - GİZLİ” ibaresi bulunan kapalı zarf içerisinde İdare’nin aşağıdaki adresine en geç, son teklif verme tarihi saat 17:00’ye kadar elden teslim etmeleri gerekiyor.

İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu’nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

İhaleye yalnızca tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabilecek. Gerçek kişiler ve özel yatırım fonları, en az bir tüzel kişinin bulunduğu Ortak Girişim Grubunda üye olarak yer alabilecekler. İhalelere katılabilmek için Gizlilik Taahhütnamesi’nin imzalanması ve İhale Şartnamesi ile Tanıtım Dokümanı’nın alınması zorunlu olacak.

Dinar 2 HES ortalama 13.555.474 kilovatsaat elektrik üretimi ile 4.095 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabiliyor.

Geçen yıl Dinar 2 HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar için yapılan özelleştirme ihalesinde en yüksek teklif 10 milyon 568 bin TL ile  Ergök İnşaat Madencilik Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi-Süper Elektrik Üretim AŞ Ortak Girişim Grubu’ndan gelmişti. İhale tarafların yükümlülüklerini yerine getirmemeleri nedeniyle yeniden yapılacak

DİNAR 2 HES’E EN İYİ TEKLİF SÜPER ELEKTRİK’TEN

Önceki ve Sonraki Haberler