1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Dinar RES kapasite arttırımına ÇED Olumlu kararı

Dinar RES kapasite arttırımına ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü -  Dinar RES'in kapasitesinin artırılarak 115 MW’den 201,4 MW'ye çıkarılması projesi için ÇED Olumlu kararı verildi. Güriş...

Dinar RES kapasite arttırımına ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü -  Dinar RES'in kapasitesinin artırılarak 115 MW’den 201,4 MW'ye çıkarılması projesi için ÇED Olumlu kararı verildi. 

Güriş Grubu şirketlerinden Olgu Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından, Afyonkarahisar İli, Dinar İlçesi, Saklıkoyak Tepe, Karakoyunarkaçı Tepe, Gölalan Tepe, Yanyol Tepe, Gökbakan Tepe, İncebel Tepe, Karakuz Tepe, Gölalan Tepe, Çat Tepe, Alacagöltaşı Tepe, Kaleyıkığı Tepe, Büyükgözlek Tepe, Kocagöl Mevkii, Gölyolu Tepe, Sarıtaş Tepe, Keklicek ve Bülüçalanı Köyü Mevkiinde işletilmekte olan Dinar RES'in kapasitesinin artırılarak 115 MW’den 201,4 MW'ye çıkarılması projesi için Çevre Bakanlığı tarafından “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” Kararı verildi. 

Afyonkarahisar Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekiyor. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığa, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de Afyonkarahisar Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekiyor.

GÜRİŞ DİNAR RES'İN KAPASİTESİNİ ARTTIRIYOR

DİNAR RES KAPASİTE ARTTIRIMI İNCELENECEK

Önceki ve Sonraki Haberler