1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Dinar RES'in türbinlerini GE sağlayacak

Dinar RES'in türbinlerini GE sağlayacak

Enerji Günlüğü - GÜRİŞ’in Afyon’da kuracağı Dinar RES için GE yeni geliştirdiği 31 adet akıllı GE2.75 -120 rüzgar türbinini tedarik edecek.General...

Dinar RES'in türbinlerini GE sağlayacak

Enerji Günlüğü - GÜRİŞ’in Afyon’da kuracağı Dinar RES için GE yeni geliştirdiği 31 adet akıllı GE2.75 -120 rüzgar türbinini tedarik edecek.

General Electric (GE) enerji üreticisi GÜRİŞ’in Afyon’daki Dinar RES için GE’nin yeni geliştirdiği 31 adet akıllı GE2.75 -120 rüzgar türbinini tedarik edeceğini duyurdu. 

GE2.75-120 rüzgar türbinlerinin 120 metre rotorları ve sayesinde yüksek enerji üretimi sağlanacak. GE2.75-120 rüzgar türbini, yük yönetimi kontrolü, düşük akustik emisyonu, verimli elektrik güç dönüştürücüsü ile güçlü bir performans sunuyor.

SANTRAL ARALIK AYINDA ÜRETİME BAŞLAYACAK

GÜRİŞ Enerji ile yapılan anlaşma kapsamında;taşıma ve kurulumu ulaşım, yükleme, görevlendirmeyi yapacak olan GE 5 yıl boyunca işletme ve bakım çalışmalarını da gerçekleştirecek. Tesis Aralık 2016’da ticari operasyona başlayacak.

General Electric ve GÜRİŞ Holding arasında Aralık ayında imzalanan anlaşma kapsamında kurulacak türbinler ile Dinar Rüzgar Enerjisi Santrali 115 megavat (MW) gücündeki sahasının kapasitesi 200 MW’a çıkarılacak. 

GE'NİN KURULU GÜCÜ 1 GW'I AŞTI

Türkiye’de ilk kez Dinar RES’te kullanılacak türbinler ile GE’nin ülkemizdeki kurulu rüzgar enerjisi gücünün toplamı 1 GW’ı aşacak.

GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy, “Enerji ihtiyacı gün geçtikçe artan ülkemizin rüzgar kaynağını en verimli şekilde kullanması, ülkemizin yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşmasında en önemli unsurlardan birini oluşturuyor. 1000 MW’ı aşan kurulu gücümüz ile ülkemizin rüzgar enerjisi alanında 20 GW hedefinin önemli bir parçası olmanın gururunu yaşıyoruz. GÜRİŞ ile yaptığımız işbirliği ile Türkiye’nin yenilenebilir enerji portföyünü ileri taşımaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

GÜRİŞ DİNAR RES'İN KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler