1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Disa Atık, Kocaeli’de atıklardan yakıt türetecek

Disa Atık, Kocaeli’de atıklardan yakıt türetecek

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde faaliyette olan atık geri dönüşüm tesisinde ara depolama alanı ve Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) tesisi kurulacak.

Disa Atık, Kocaeli’de atıklardan yakıt türetecek

Enerji Günlüğü - Disa Atık, Kocaeli’deki atık geri kazanım tesisine 40 milyon TL yatırım yaparak kuracağı tesiste yılda 72 bin ton Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) üretecek. 

Disa Atık Yönetimi Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Kocaeli İli, Kartepe İlçesinde Atık Ara Depolama ve Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 40 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında mevcut durumda Tehlikesiz ve Ambalaj Atığı Geri Kazanım faaliyeti yürütülen tesis alanında 3 bin metrekarelik kapalı kısmın düzenlenmesiyle 1000 metrekarelik alanda ara depolama faaliyeti ve kalan yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda da Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) faaliyeti yürütülecek. Tesiste yılda 72 bin ton ATY üretilmesi öngörülüyor. 

Atık yakma ve gazlaştırma tesislerinde atıkların yakıt olarak verimli bir şekilde kullanılabilmesi için fırın sistemine beslenecek atıkların homojenize yapıda olması önem taşıyor. Bu nedenle atık yakma fırınlarına verilecek atıklar fiziksel olarak işleniyor ve bu işlemler sonucunda ortaya “Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) – Refuse Derıved Fuel (RDF)” çıkıyor.

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler