1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. DİSK ve BEDAŞ anlaştı atılan işçiler dönüyor

DİSK ve BEDAŞ anlaştı atılan işçiler dönüyor

Enerji Günlüğü - DİSK Başkanı Kani BEKO ve BEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İSLAMOĞLU görüştü, BEDAŞ'ta daha önce işten atılan Enerji-Sen...

DİSK ve BEDAŞ anlaştı atılan işçiler dönüyor

Enerji Günlüğü - DİSK Başkanı Kani BEKO ve BEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İSLAMOĞLU görüştü, BEDAŞ'ta daha önce işten atılan Enerji-Sen üyesi işçiler, işlerine geri dönüyor.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) bünyesindeki Enerji-Sen'den yapılan açıklamaya göre, BEDAŞ işyerlerinde süren işçi direnişi konusunda işveren ve işçi temsilcileri arasında dün bir görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmede işçi tarafını temsilen DİSK Genel Başkanı Kani BEKO, Enerji-Sen Genel Başkanı Ali DUMAN ve işçi temsilcileri yer aldı. İşveren tarafında ise BEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu ile diğer BEDAŞ yetkililer bulundu.

ÇÖZÜM ODAKLI GÖRÜŞME

Enerji-Sen'in açıklamasında 29 Mayıs 2015 Cuma günü saat sabah 09:30’da yapılan toplantıda iş barışı ve iş düzenini sağlamak üzere çözüm odaklı bir görüşme gerçekleştirildiği ifade edildi.

DİRENİŞ BİTTİ İŞÇİLER İŞE DÖNÜYOR

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Gerek DİSK Genel başkanımız ve sendikamızın gerek işveren yetkililerinin çözüme ilişkin olumlu yaklaşımları sonucu işten çıkarılan üyelerimizin tekrar işe alınmasına yönelik bir süreç başlattık. Bu gelişmeler sonucunda çadırımızı direnişimizin 292. gününde kaldırmış bulunmaktayız. Pazartesi günü işe dönmek isteyen arkadaşlarımızın listesini BEDAŞ’a ileteceğiz. Konu ile ilgili tüm gelişmeleri kamuoyuna paylaşmaya devam edeceğiz."

Önceki ve Sonraki Haberler