1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. DİSKİ, elektriğini güneşten karşılayacak

DİSKİ, elektriğini güneşten karşılayacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, enerji maliyetlerini en aza indirgemek amacıyla Eğil ilçesinde 30 MW kurulu güce sahip GES kuracak. 

DİSKİ, elektriğini güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü - Diyarbakır İli, Eğil İlçesi sınırları içinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından 30 MW kurulu gücünde Eğil Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri ise 921 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak güneş enerji santralinde 62.568 adet (575 W) panel, 240 adet inverter (125 kW) kurulacak. Santralde yılda azami 56.940.000 kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilen elektrik Diyarbakır_III OG barası üzerinden bağlantı yapılarak enterkonnekte sisteme verilecek. Santralin ekonomik ömrü 30 yıl olarak tahmin ediliyor. 

Bağlar ilçesinde de 115 dekar alanda 10 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak olan DİSKİ, böylece toplam 40 MW’lık iki güneş enerji santralinde üretilen elektrik ile elektrik ihtiyacının %43’ünü güneşten karşılayacak. Bu da DİSKİ’ye yılda yaklaşık 240 milyon TL tasarruf sağlayacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler