1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Divanpan, Konya’ya güneş santrali kuracak

Divanpan, Konya’ya güneş santrali kuracak

Konya’nın Sarayönü ilçesi sınırları içinde 10,2 MW kurulu gücünde lisanssız Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulacak. Divanpan santral için 196,5 milyon TL yatırım yapacak.

Divanpan, Konya’ya güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Divanpan, elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla Konya’da 10,2 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurup işletecek. 

MDF ve MDFlam üreticisi Divanpan Entegre Ağaç Panel San. ve Tic. A.Ş. tarafından Konya İli, Sarayönü İlçesinde 10,2 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 196,5 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 95 bin metrekarelik alanda kurulacak lisanssız santralde 8106 adet PV modul ve 51 adet inverter kullanılacak. üretilecek elektrik, trafolar ile orta gerilim seviyesine yükseltilecek ve dağıtım şirketine ait en yakın hatlara saplanma yöntemi ile bağlanarak sisteme aktarılacak.

İşletmenin süresi, üretimde kullanılacak ekipmanların ömrü ile sınırlı. Ancak üretimde kullanılacak ekipmanların ömürleri tamamlandığında ekipmanlarda değişiklik yapılacak ya da kullanılacak ekipmanların periyodik olarak bakımı yaptırılmak suretiyle faaliyetin ömrü devam edecek.

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler