1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Diyarbakır Bismil’de petrol çıkarılacak

Diyarbakır Bismil’de petrol çıkarılacak

Transatlantic Petroleum, 5,2 milyon lira yatırımla Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yılda 15 bin 600 ton ham petrol üretip depolamayı planlıyor.

Diyarbakır Bismil’de petrol çıkarılacak

Enerji Günlüğü - Diyarbakır’ın Bismil ilçesi sınırları içinde petrol arama, çıkarma ve depolama çalışması yapılacak. Kuzey Arpatepe – 1 Lokasyon alanından günde yaklaşık 50 ton petrol çıkarılması bekleniyor.

Amerikan Transatlantic Petroleum Ltd. Şirketinin Türkiye kolu olan Transatlantic Petroleum Ham Petrol ve Doğal Gaz Arama ve Üretim A. Ş. firması tarafından Diyarbakır İli, Bismil İlçesinde Ham Petrol Arama – Çıkarma (Üretim) ve Depolama faaliyeti planlanıyor. 

5 MİLYON LİRAYI AŞAN YATIRIM YAPILACAK

5 milyon 215 bin lira değerindeki proje kapsamında ARİ/AME-GYP-TRS/K/5003 ruhsat nolu alanda çalışma yürütülecek. Alanda yapılacak olan sismik çalışmalar neticesinde, açılacak sondaj kuyuları vasıtasıyla petrol varlığı, petrolün özellikleri ve işletmeye yönelik verilerin sağlanması planlanıyor. Arama faaliyeti sonrasında da üretime ve depolamaya geçilmesi planlanıyor. Kuzey Arpatepe – 1 Lokasyon alanında belirlenen 1 adet poligondan çıkarılacak petrol, lokasyonda depolanacak. 

Daha önceden arazilerde yapılan gözlemsel tespitlere göre üretime geçilmesi halinde günlük yaklaşık 50 ton ham petrol üretimi yapılması ve depolanması öngörülüyor. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler