1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Diyarbakır Bismil’de petrol çıkarılacak

Diyarbakır Bismil’de petrol çıkarılacak

Transatlantic Petroleum, 8,5 milyon lira yatırımla Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yılda 28 bin 800 ton ham petrol üretip depolamayı planlıyor.

Diyarbakır Bismil’de petrol çıkarılacak

Enerji Günlüğü - Diyarbakır’ın Bismil ilçesi sınırları içinde petrol arama, çıkarma ve depolama çalışması yapılacak. Açılacak 3 sondaj kuyusundan günde yaklaşık 80 ton petrol çıkarılması bekleniyor.

Amerikan Transatlantic Petroleum Ltd. Şirketinin Türkiye kolu olan Transatlantic Petroleum Ham Petrol ve Doğal Gaz Arama ve Üretim A. Ş. firması tarafından Diyarbakır İli, Bismil İlçesinde Ham Petrol Arama – Çıkarma (Üretim) ve Depolama faaliyeti planlanıyor. 

YAKLAŞIK 8,5 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILACAK

8 milyon 415 bin lira değerindeki proje kapsamında ARİ/TRS/K/M44-b2-1 ruhsat nolu alanda 3 adet poligonda çalışma yürütülecek. Yeniev – 5/R/S ve Yeniev – 6/R/S Lokasyonu ile Güney Pınar – 1 Lokasyonunda yapılacak olan sismik çalışmalar neticesinde, açılacak sondaj kuyuları vasıtasıyla petrol varlığı, petrolün özellikleri ve işletmeye yönelik verilerin sağlanması planlanıyor. Arama faaliyeti sonrasında da üretime ve depolamaya geçilmesi planlanıyor. Kuzey Arpatepe – 1 Lokasyon alanında belirlenen 1 adet poligondan çıkarılacak petrol, lokasyonda depolanacak. 

Daha önceden arazilerde yapılan gözlemsel tespitlere göre üretime geçilmesi halinde günlük yaklaşık 80 ton ham petrol üretimi yapılması ve depolanması öngörülüyor. Depolama ise her biri 500 m3/yıl depolama kapasitesine sahip 6 tank ile yapılacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler