1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Diyarbakır Çınar’da kaçak trafo

Diyarbakır Çınar’da kaçak trafo

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik Dağıtım çalışanları Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde yaptıkları saha denetiminde kayıt dışı elektrik trafosu...

Diyarbakır Çınar’da kaçak trafo

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik Dağıtım çalışanları Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde yaptıkları saha denetiminde kayıt dışı elektrik trafosu tespit etti.

Edinilen bilgilere göre, havaların ısınmaya başlaması ile birlikte bazı tarla sahipleri, ekinlerini kayıt dışı elektrik kullanarak yeraltından çektikleri su ile sulamaya başladılar. Söz konusu duyumlar üzerine Dicle Elektrik’e bağlı kontrol ekipleri saha denetimlerini artırdı. Gerçekleştirilen denetimler sırasında Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde abonesiz bir trafo ile kayıt dışı elektrik kullanılarak, yeraltı suyuyla tarımsal sulama yapıldığı belirlendi.

TRAFOYA EL KONULDU

Yapılan tespit üzerine Dicle Elektrik Dağıtım AŞ avukatları savcılığa başvurdu ve söz konusu abonesiz trafo ile ilgili mahkemeden el koyma kararı çıkarıldı. Bu karar üzerine jandarma ekipleri ile birlikte trafonun bulunduğu yere giden ekipler, bin 600 kVA gücünde olduğu belirlenen trafonun önce enerji bağlantısını kesti, ardından da el koymak üzere bir araca yükleyerek trafoyu bulunduğu yerden götürdü. Trafosuna el konulan tarla sahibine ise yasal çerçevede cezai yaptırım uygulandı.

YÜZDE 65 İNDİRİME RAĞMEN KAÇAK ELEKTRİK

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ tarımsal sulamada kullanılan elektriğe yüzde 65 oranında indirim uyguluyor. Yetkililer ise “Çiftçilerimizden kullandıkları elektriğin sadece yüzde 35’ini alıyoruz. Buna rağmen çiftçilerimizin, usulsüz yollara saparak kayıt dışı elektrik kullanmaları doğru değildir. Dicle Elektrik olarak kayıt dışı kullanıma izin vermemekte kararlıyız.” diye konuştular.

Önceki ve Sonraki Haberler