1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Diyarbakır otogarı elektriğini güneşten sağlayacak

Diyarbakır otogarı elektriğini güneşten sağlayacak

Enerji Günlüğü - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi,kamusal kullanıma açık olan otogar binasının elektriğini güneşten karşılayacak.Diyarbakır Büyükşehir...

Diyarbakır otogarı elektriğini güneşten sağlayacak

Enerji Günlüğü - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi,kamusal kullanıma açık olan otogar binasının elektriğini güneşten karşılayacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali (DİŞTİ) GES projesini gerçekleştirerek kamusal kullanıma açık olan otogar binasının elektriğini güneşten karşılayacak proje için Karacadağ Kalkınma Ajansı'yla protokol imzalayarak çalışmalara başladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi proje için 635.849 TL hibe aldı. Belediye projenin 1.388.292 TL'lik kısmını da kendi bütçesinden karşılayacak.

DİĞER BİR PROJE DİSKİ BİNASI VE İÇME SUYU DEPOSU

Belediye, bir diğer GES projesini de DİSKİ İçme Suyu Deposu'nda hayata geçirmek istiyor. DİSKİ binası ve İçme Suyu Deposu'nun enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla hazırlanan proje, 1 milyon 245 bin 900 TL'ye mal olacak.

DİSKİ hizmet binası içinde bulunan 5 bin 700 metrekarelik alandaki su deposu üzerine kurulacak proje maliyetinin 638 bin 268 TL'si (yüzde 51) Karacadağ Kalkınma Ajansı hibesi, geriye kalan 607 bin 631 TL ise (yüzde 49) Belediye bütçesinden karşılanacak. GES projesiyle günlük 400, yıllık ise 640.000 KW'lık enerji üretilecek ve DİSKİ'nin yıllık 256 bin TL'lik elektrik faturası karşılanacak.

GES'lerin yaygınlık kazanmasıyla, bölgede bu teknolojilerin daha sağlıklı ve verimli olması için Yenilenebilir Enerji Test ve Uygulama Merkezleri'nin kurulması da bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler