1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Diyarbakır'da bir petrol işletme ruhsatı verildi

Diyarbakır'da bir petrol işletme ruhsatı verildi

Enerji Günlüğü - Transatlantic Turkey ve Transatlantic Exploration Mediterranean şirketleri Diyarbakır’da 5 yıl süreyle petrol...

Diyarbakır'da bir petrol işletme ruhsatı verildi

Enerji Günlüğü - Transatlantic Turkey ve Transatlantic Exploration Mediterranean şirketleri Diyarbakır’da 5 yıl süreyle petrol işletecek.

Transatlantic Turkey Ltd. ve Transatlantic Exploration Mediterranean Int. Pty. Ltd Şirketleri, Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki 5 bin 865 hektarlık sahanın müşterek petrol işletme ruhsatı için Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne müracaat etti.

Şirketin talebine ilişkin evrakların, incelemeler sonunda yönetmeliklere şekli ve esas şartlar bakımından uygunluğu tespit edildi. Sonrasında ise Şirketin söz konusu talebi, milli menfaatler ve Kanunun 1 ve 8’inci maddeleri uyarınca 30 Aralık 2016 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından onaylandı.

Transatlantic Turkey Ltd. ve Transatlantic Exploration Mediterranean Int. Pty. Ltd şirketlerine sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 75 hisselerle 11 Aralık 2015 tarihinden itibaren, şirketlerin sunmuş olduğu rezerv durumu ile yatırım ve üretim programı dikkate alınarak ARİ/TAT-TEM/K/M45-a4-1 pafta numaralı müşterek petrol işletme ruhsatının 5 yıl süre ile verilmesine karar verildi. Ancak Şirket, verilen sürenin sonunda sahadan üretim yapmazsa işletme ruhsatı sona erdirilecek.

Ayrıca, daha sonra talep edilmesi ve edilen taahhüt doğrultusunda şirketlerin sahada yapacakları üretim ve geliştirme faaliyetlerinin sonucuna göre Kanun’un 8’inci maddesinde işletme ruhsatı için öngörülen 20 yıllık kanuni sürenin kalan kısmının kullandırılması kararlaştırıldı.

Karar gereğince, 1 Şubat 2017 (bugün) itibariyle Transatlantic Turkey Ltd. yüzde 25 ve Transatlantic Exploration Mediterranean Int. Pty. Ltd Şti’ne de yüzde 75 hisselerle müştereken bir adet petrol işletme ruhsatı verildi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler