1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Diyarbakır’da elektrik arıza aracına sabotaj!

Diyarbakır’da elektrik arıza aracına sabotaj!

Enerji Günlüğü - Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde, sokak aydınlatma lambalarını onarmaya giden Dicle EDAŞ’a ait platformlu kamyonet, güpegündüz...

Diyarbakır’da elektrik arıza aracına sabotaj!

Enerji Günlüğü - Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde, sokak aydınlatma lambalarını onarmaya giden Dicle EDAŞ’a ait platformlu kamyonet, güpegündüz kimliği belirsiz 3 kişi tarafından durdurulduktan sonra benzin dökülerek ateşe verildi.

Alınan bilgiye göre, dün Dicle Elektrik Dağıtım’dan bir ekip 21.AF.065 plakalı platformlu kamyonet ile merkez Bağlar ilçesinde bulunan Fatih mahallesindeki sokaklarda aydınlatma çalışması yapmaya başladı. Mevcut arızaları gideren, eksik olan aydınlatma lambalarını değiştiren ekibin bulunduğu aracın önü saat 12.45 sıralarında 23-25 yaşlarındaki 3 kişi tarafından kesildi. Araçta bulunan 3 çalışanı aşağıya indiren bahse konu kişiler, küfür ve hakaretler savurduktan sonra yanlarında bulunan benzini araca döktüler, ardından da ateşe verdiler.

SALDIRGANLARIN YAKALANMASI İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

Mahalle aralarındaki sokakları Mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda sokak aydınlatmasına ait arızaları gidererek sokakları karanlıkta kalmaktan kurtaran Dicle Elektrik Dağıtım’a ait araç alevler içerisinde kalırken, aracı yakan 3 kişi ise kaçarak uzaklaştı. 

Şirket çalışanlarının durumu bildirmesinin ardından olay yerine giden güvenlik görevlileri, saldırganları yakalayabilmek için bölgede operasyon başlattı. Bu arada olay yerine giden şirket yöneticileri de araçları yakılan personelden yaşananlar hakkında bilgi aldılar.

Önceki ve Sonraki Haberler