1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Diyarbakır'da iletim hattı kamulaştırması

Diyarbakır'da iletim hattı kamulaştırması

Enerji Günlüğü - Diyarbakır'da Sarıcak-Katin petrol üretim sahaları arasında yapılması planlanan enerji nakil hattı için acele kamulaştırmalar yapılacak. Enerji...

Diyarbakır'da iletim hattı kamulaştırması

Enerji Günlüğü - Diyarbakır'da Sarıcak-Katin petrol üretim sahaları arasında yapılması planlanan enerji nakil hattı için acele kamulaştırmalar yapılacak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, ilgili kamulaştırma kararlarını Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu. 

Buna göre, Diyarbakır ilinde sahip olduğu ARİ/TPO/2129, 2681 ve İR/TPO/5187, 5086 hak sıra no.lu petrol işletme ruhsatları kapsamında, Sarıcak-Katin üretim sahaları arasında yapılması planlanan enerji nakil hattı için Diyarbakır İli, Sur İlçesi, Küçükakören, Kavaklıbağ ve Açlık Köylerinde olmak üzere 38 parselle ilgili olarak toplam 111.804,95 m²’lik arazi acele kamulaştırılacak.

TPAO, arazi maliklerinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve Diyarbakır 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 ncı Asliye Hukuk Mahkemelerince acele el koyma kararları alınan bu araziler için 28.06.2016 tarihli dilekçesiyle müracaatta bulunmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler